Η Εταιρεία μας


Το οινοποιείο κάνει το ξεκίνημα του το 1844 και αποτελεί το πρώτο οινοποιείο του νησιού. Από τότε μέχρι και σήμερα η οικογένεια Χατζηπαύλου (6η γενιά σήμερα) ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή,εμπορία και εξαγωγή κρασιών.

 

Το 1992 η Ετκο δημιουργεί ένα δεύτερο οινοποιείο, το Όλυμπος στο Όμοδος με ιδιοκτήτους αμπελώνες τόσο από γηγενείς όσο και από ξένες ποικιλίες.

 

Σήμερα με την σμίκρυνση της καλλιέργειας αμπελιών , η Όλυμπος περιορίζεται στο να παράγει μικρές ποσότητες ποιοτικών κρασιών. Έχει δημιουργήσει τη σειρά Κτήμα Χατζηπαύλου, όπου χρησιμοποιεί αποκλειστικά σταφύλια από ιδιόκτητους αμπελώνες. Το οινοποιείο επενδύει στην παρακολούθηση των αμπελώνων του ολόχρονα από επιστήμονες ειδικευμένους στον τομέα. Έχει

 

επίσης δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή και προβολή της Κουμανταρίας, το μοναδικό Κυπριακό κρασί με ονομασία προέλευσης.

 

Σήμερα συνεχίζοντας τη παράδοση, δημιουργήθηκε μία γκάμα που ικανοποιεί και τον πιο δύσκολο καταναλωτή, την ίδια όμως στιγμή δεν σταματά η προσπάθεια αναβάθμισης.


   
                
   

Follow us on Facebook

Follow us on Twitter

ΕΤΚΟ ΛΤΔ 

31 Τσιφλικουδια, 3045 Λεμεσός

25573391 τηλ. , 25573338 φαξ

exports@etkowines.com

    Designed by Georgios Afxentiou

    Powered by Microsat